CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, June 4, 2013

let me give your heart a break



wanting to have one's heart isn't as easy as buying a designer bag, but we can't use force either...

Bila kita nak pikat hati orang, usaha dan pengorbanan itu harus ada... kalau orang tu high maintenance, usaha perlu digandakan ye kawan2...

Konsep nya sama macam kita nak mintak duit nak beli gadget ngan parents contohnya... paling paling kenen pn kena kemas rumah, cuci keta diorang ke, urut urut sikit, masak utk diorg ke.. kita panggil 'bodek' ..tp tu sebenarnya usaha kita nak dapatkan apa yang kita nak.

Bila kita nak pikat hati orang, kita x boley kedekut tau..

kita kena 'murah' dalam byk segi.. tp bukan 'murah' yg tu *uhuk

kena murahkan senyuman
kena murahkan ego
kena murahkan masa

sebab.. kita yang nak pikat hati dia.. kita la yg kena berusaha text dulu, say hi dulu..sbb kalau nk harapkan dia,,,, lupikir lah sendiri..

sama jugak macam kita nak beli barang.. kalau kita nak beli something, kita kena pakai baju, start enjin keta, pegi kedai, pilih2, tawar menawar, baru kita dapat apa yg kita nak kan...and kita puas hati dengan barang tu...

tapi, if kita beli on9, kite nampak luar je cantik dan menarik hati.. produk yg sampai, hampeh...

walaupun orang cakap, hati manusia ni bukan untuk dijual beli... tapi hati manusia ni lembut... kalau awk ikhlas syg dia, insyaAllah keikhlasan awk tu, dia dapat rasa... niat kena betul, oke?

n kepada yang mungkin masih merana teringatkan kisah lama, bukak hati bukak mata.. ada lg orang yang mampu bahagiakan hati awk.. awk just kena bagi masa awak dan bagi dia peluang..mungkin yg baru dtg ni lebih baik dari yg lama...

there's a saying, for every "broken-hearted people, there's always somebody with a band-aid"

actually, sy ada satu idea nakal... tp x sy x penah bt lg..  =.=!

tapi idea ni perlukan keberanian...

sizuka : let's play one game
nobita : what game?
sizuka : flirting mission.
nobita : huh?
sizuka : give me one month (or how long you think appropriate..), i'll try everything possible to flirt, seduce, care for you BUT you have to cooperate.
nobita : then?
sizuka : then if after one month, u have a slight interest in me, you lose. but if you feel nothing, you win.
nobita : oookay.. if i win, what will i get. and if you win, what will you get?
sizuka : if you win, you will have your time on your own..i won't disturb you anymore... if i win, you can have me :)

logically, cuba try sebulan.. texting, talking, sharing moments, laughing with one person...benda tu akan jadi norms.. and beli dah jadi norms.. game over.

so conclusion,

kalau kita nak pikat hati org yg kita sedar x suka kita balik, kesabaran tu kena lagi tinggi dari KLCC and kulit muka kena tebal macam kerak nasi  =.=!

gud luck yer semua  :)




till then,
take care


p/s  : ini hny teori logik sy... to be frank, sy belom penah cuba pikat hati org yg x suka sy blk.. belom ada yg bg peluang... so, try at your own risk... tq

2 comments:

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

ooooo...good tips...mcm nk try apply je..haha

pEacEmaKer said...

airil, haha ..silakan...kalau brjaya, nnti gtau.. hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...